Едно е да знаеш, друго е да можеш, трето е да го направиш.

Едно е да знаеш, друго е да можеш, трето е да го направиш.

 

Как става промяната в  живота?
 Информацията няма за цел да изчерпи отговора на въпроса – а да отвори вратата за нови и вече познати идеи
В случая си задаваме въпроса КАК се случва това.
Страхът от промяната идва от невежество, когато хората имат повече информация за това, как се случват нещата в живота им и какво зависи от тях, те започват да мислят от преспективата на новата си информираност.
Когато фокусираме вниманието си върху нещата, които искаме да постигнем и започнем да мислим върху това, което искаме и защо го искаме, ще достигнем до начини и меслене на ЗАЩО ДА, а не ЗАЩО НЕ. Тогава започваме промяната на хората
Промяната идва след решението да започне. Когато хората разберат, че нещата могат да бъдат постигани с по-малко усилия и повече хармония, когато разберем основните принципи на успеха. Когато решим да им дадем шанс и да пробваме, се убеждаваме че нещата стават по-лесно.
Границите на успеха са тези, които сами си поставяме.
Исторически хората са свикнали да иставят обстоятелствата да диктуват техния вътрешен свят.
ТРИ МОДЕЛА НА МИСЛЕНЕ, с КОИТО ХОРАТА ПОДХОЖДАТ КЪМ ТВЪРДЕНИЕТО ЧЕ ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО ОТ ТЯХ.
Личностно развитие ??? УСПЕХ в живота??? Защо да обръщам внимание на тези неща??? Всичко се разпада, аз ли да оправя света.
АЗ имам нужда от успех –но нещата около мен не са розови, просто сме в криза
  • Вижте резултатите в живота си, ако те не са това което искате, то значи нещо не е наред във вас. Ако не приемате, че нещата зависят само от вас, то тогава си дайте ясна сметка, че първото върху което можете да въздействате сте вие- самите вас.
АЗ няма нужда да си губя времето, всичко е наред справям се
  • Ако резултатите във вашия живат ви задоволяват то задайте си въпроса?
  • Знаете ли как стигнахте до тези резултати. Проба грешка. Знаем нещо, но не всичко. Какво би станало ако повишите познанието си за нещата. Може би ще постигнете повече?
АЗ  знам какво да направя, просто нямам време, пари и нерви да се занимавам с това сега
▪       Всички знаем какво да правим, но правим ли го наистина? Повишавайки знанието за това, доколко ние можем да влияем на нашите резултати, си даваме сметка че неможем да не го правим.

 

Човешкото съзнание и човешкия интелект е нещо, с което всеки човек е надарен. Способността ни да мислим и да разсъждаваме често се свързва с безбройните хаотични мисли, които витаят в главите ни. Но това ли е наистина мисленето, което ни помага да живеем живота си добре. Това ли е мисленето, което ни помага да правим повече, да се раздаваме повече и да обичаме повече себи си другите.
ОТКЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ
Човешките Същества имат невероятната способност да превръщат нищо в нещо. Те могат да превърнат семена в градини. Да покажеш растеж, печалба означава да се докоснеш до нещо и да го оставиш в по-добро състояние от това, в което си го намерил.
Най-истинското и изконно желание на човека е да се развива, да живее в благоденствие, в богатство и пълнота е най-истинското и изконно право на всеки човек е да има правото на всички блага на тази земя. Най-истинското и изконно право е човек да се стреми към тях, с целия си потенциал и енергия и да дава най-доброто от себе си.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s