Общият знаменател на успеха

Общият знаменател на успеха

Успеха има толкова определения, колкото и неуспеха. И ако можеше да намерим един общ знаменател, за да приобщим всички определения и форми на успеха, то аз лично бих се спряла върху общия знаменател на упеха, създаден от бизнесмена и предприемач Алберт Грей. Неговото определение е толкова точно и толкова общо, че ще ви помогне да

-видите успешния ход във всяко едно начинание

-разберете защо едни хора са успешни, а други не

-да разберете какво точно ви е необходимо да направите, за да сте на една крачка преди успеха или дори да го постигнете тук и сега

Този общ знаменател на успех е толкова голям, толкова силен и толкова жизнено важен за вашето и моето бъдеще, че няма да говоря за него. Аз просто ще го изложа с думи. Общия знаменател на успеха – тайната на успех на всеки човек, който някога е бил успешен се основава на факта , че

„УСПЕШНИТЕ ХОРА, ФОРМИРАТ НАВИКА ДА ПРАВЯТ НЕЩА, КОИТО ГУБЕЩИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ПРАВЯТ“

казва Алберт Грей. Истина е, както звучи и е просто, както изглежда. Можете да го оставите на светлина, да му приложите тест с киселина, да го ритате наоколо докато се износи, но когато го подложите на всичко, все още, това ще бъде общия знаменател на успеха, независимо дали ви харесва или не.

Замисляйки се над него ще си обясните, защо хората навлизат в даден бизнес или професия с видима квалификация за успех и не постигат нищо, , докато други постигат изключителен успех въпреки очевидни пречки. С други думи, нека вземем тази голяма, всеобхватна тайна и я сведем така, че да ви свърши работа.

Ако тайната на успеха се състои във формирането на навик да правите неща, които губещите не обичат да правят, нека започнем процеса на свеждане с определяне кои са нещата, които губещите не обичат да правят. Нещата, които „губещите“ не обичат да правят са тези, които ти и аз и всички хора, включително и успешните хора, не обичат да правят. С други думи, трябва да разберем още в началото, че успеха е постигнат от малък брой хора … и затова е „неестествен“и непостижим ако следваме нещата, които харесваме или не харесваме, нито ако се водим от естесвените ни предпочитания и предразсъдъци.

Предлагам ви да направите личен, честен и открит анализ, за това което лично вие сте направили през изминалата година. Седнете и пишете, писането е мисловен процес и е съвсем различно от това, да отговорите на долните въпроси в главата си.

Ако седнете и пишете, направите лична равносметка, с помоща на свои добър приятел или колега, вие ще знаете много повече за себе си, отколкото в момента.

Не трябва да го правите, не е задължително и точно тук идва общия знаменател на успеха, който гласи

„УСПЕШНИТЕ ХОРА, ФОРМИРАТ НАВИКА ДА ПРАВЯТ НЕЩА, КОИТО ГУБЕЩИТЕ НЕ ОБИЧАТ ДА ПРАВЯТ“

Направете своя анализ и равносметка и след това вземете решение в коя област, ще решите да направите промени или подобрения. Започнете с една област и когато направите промените там и те са успешни се захванете със следващата. Ако обаче нямате цел, то смисълът на цялото упражнение почти се губи. Нищо, седнете и пак го направете и след това, помислете за своята цел. Има доста литература по-въпроса, а аз ще ви дам точни, ясни и конкретни насоки за това в следващия брой на тези кратки и съдържателни постове.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s