Очите са безполезни, ако умът е сляп. Възприятието

Очите са безполезни, ако умът е сляп. Възприятието

 

Случва ли ви се често да знаете какво искате, но да не намирате начин да го постинете?

Или да се чуствата претоварени от негативна информация и хора около вас.

Ето какво ключът е във вас…

Вие можете да се освободите от всяко обстоятелство в живота си и да създадете ново, когато разберете как работи вашето възприятие.

Може и да ви звучи странно, но възприятието е мускул на вашият интелект, който може да тренирате и развивате.  Чрез него, се свързваме със заобикалящата среда, създаваме гледа точка и мнение и намираме доказателства за вярванията си в живота.

Ето как може да подобрите живота си, без да е необходимо да променяте хората или себе си. Знанието е сила.

Възприятието е проекция (Your Perception is Your Projection)

Вашето възприятие за хората, фактите и обстоятелствата е това, което проектирате върху външният свят. Затова, не трябва да се оставяте на ограничаващите парадигми (вярвания), които сте възприели от средата и другите хора да влияят или да променят вярванията ви за самите вас.

Запитайте себе си следните въпроси
Кой съм аз?
Кои мои ограничаващи вярвания влияят на моят живот?
Какво говоря за себе си?
Накъде отивам?
За какво си мисля постоянно?
В какво се превръщам?

След това се запитайте :   ТОВА ЛИ ИСКАМ НАИСТИНА?

Направете списък от вярванията си и си кажете “ Аз вярвам, че ……..“ После се запитайте : Това вярване помага ли ми или ми пречи? Кара ли ме да се чуствам по-добре? Дава ли ми енергия да правя нещата, които искам да направя? Когато откриете отговорите вие можете да поемете отговорност за себе си и да изберете такива вярвания, които да ви помогнат да постигнете нови резултати.

Вие виждате това, в което вярвате и вярвате, това което виждате. Ето го колелото на повторението. Ето защо ви се случват отново и отново едни и същи неща. Аз обаче ви гарантирам, че когато изберете да вярвате нови неща и насочите възприятието да ги намери и види в средата около вас, то неизбежно ще си свърши работата и ще намери доказателства за новите ви вярвания.

Подобрението на живота ни не е въпрос на късмет, а на промяна, чрез по-дълбоко и правилно разбиране на нашата личност и начин на мислене.

Какво виждате?

Това което възприемате винаги ще отразява вашите вярвания. Обстоятелствата в живота ви са директно отражение на възприятието ви, което е вашата гледна точка. Вашето съзнание събира информация, обработва я през системата ви от вярвания и произвежда гледната ви точка.

Представете си, че седите пред красив бял стол, който много харесвате. Столът е в новият офис на приятеля ви и е истинско произведение на модерното изкуство. На другия ден виждате свой познат и му казвате „Знаеш ли, вчера бях в офиса на Георгиев и видях един невероятно красив бял стол, които се отличава от всичко останало. Вашият приятел е изненадан, защото и той е минал през офиса на общият ви приятел, но не е видял такъв бял стол. Започвате да спорите, да се обяснявате и в края на дискусията звъните на Георгиев да го питате дали има такъв стол. Оказва се, че има и столът е бял и не е. Наистина е произведение на изкустовото и ако го гледаш откъм прозореца е черен, ако го гледаш откъм вратата е бял. Хмм. Интересно.

Ние виждаме, това което очите ни долавят на пръв поглед, но много често не си задаваме въпроса какво точно виждаме. Бъдете любопитни към това, което виждате. Задавайте въпроси. Това, което възприемате, като презумция за вярно може да се окаже пълна илюзия на сетивата. Винаги търсете доброто в хората и ситуациите …. и най вече в себе си….Какво виждате?

Тъй като ние живеем в собствените си илюзии за света, под формата на възприятие и проекция-реалност, нека направим така, че илюзииите които създаваме да бъдат полезни и вдъхновяващи за нас. Илюзията за страх и негативизъм съществува, като реалност и до нея съществува илюзията за надежда, вяра и възможности. Наша отговорност и способност, като активно мислещи хора е да изберем какво да мислим и как да живеем.

Откъс от 7те ключа към свобода – скоро и на български

Ето ви една полезна и приложима стартегия за успех. Тренирайте вашето въприятие. Направете го активен мускул на съзнанието ви, а не пасивна възприятелна способност. Така ще бъдете независими от обстоятелствата и ще имате възможност да създадете една по-добра реалност за вас.

Стратегии за успех чрез активното творческо мислене

Advertisements

One thought on “Очите са безполезни, ако умът е сляп. Възприятието

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s